Caffè Salomoni

Kvalitné BIO kávové zrná zo Strednej Ameriky

Od svojho založenia v roku 1959 si pražiareň Salomoni zakladá na prísnom výbere surovín. Kávové zrná pochádzajú od malých miestny farmárov zo Sierra Nevady (Kolumbia), kde sa pestujú v nadmorskej výške 1 200 až 2 000 metrov nad morom. Pri pestovaní kávy dbá Salomoni aj na ekologické hľadisko – nevyužívajú sa chemické prostriedky ani syntetické hnojivá.

Obzvlášť veľká pozornosť sa venuje praženiu. Káva sa praží pomaly teplým vzduchom (približne 18 až 20 minút). Kávové zrná sa prúdom horúceho vzduchu počas celého procesu vznášajú, aby sa zabránilo ich kontaktu s kovom. Vďaka tomu je káva upražená rovnomerne zvonku aj zvnútra. Následne sa ochladí prúdom studeného vzduchu a nechá sa odpočívať v silách najmenej 72 hodín.

Show Filters