Výskumy, štúdie a odborné články zhŕňajú účinky fermentovaných produktov
Výsledky vedeckého výskumu a rôznych štúdií odhaľujú popri dlhoročných klinických skúsenostiach v terapeutických aplikáciách mnohé možnosti využitia kaskádovo fermentovaných produktov. Regulat® produkty sa môžu užívať perorálne alebo aplikovať zvonka. Výrazne zvyšujú prirodzenú produkciu energie v bunkách, dolaďujú enzymatické procesy v tele a upravujú metabolické nerovnováhy.
Existuje mnoho výskumných prác zaoberajúcich sa priaznivými účinkami fermentovaných produktov a produktov s obsahom REGULATESSENZ® na ľudské telo:
01. Štúdia: Antioxidačné a imunomodulačné aktivity extraktov z ovocia a zeleniny po „kaskádovej fermentácii“
Antioxidant and immune modulatory activities of fruit and vegetable extracts after „cascade fermentation“, Current Topics in Biochemical Research, 2007 9. 83-97, Susanne Hippeli, Kerstin Janisch, Sandra Kern, Carolin Ölschläger, Dieter Treutter, Cordula May, and Erich F. Elstner.
Štúdia hodnotí antioxidačný účinok a schopnosť kaskádovo fermentovaných extraktov modulovať imunitu. Výsledky ukazujú, že fermentované extrakty môžu pozitívne ovplyvniť imunitný systém aj ochranu pred oxidačným stresom.
02. Klinická štúdia: Regulačné účinky fermentovaných potravinových koncentrátov na parametre imunitných funkcií u zdravých dobrovoľníkov
Regulatory effects of a fermented food concentrate on immune function parameters in healthy volunteers, 2009, Nutrition, Volume 25, Issue 5, Pages 499-505, Schoen C., Schulz A., Schweikart J., Schütt S., von Baehr V.
Klinická štúdia sledovala vplyv fermentovaného extraktu Regulat® na rôzne ukazovatele imunity u zdravých ľudí a preukázala pozitívne zmeny v niektorých bunkových aj humorálnych parametroch obranyschopnosti.
03. Vedecké stanovisko k odôvodneniu zdravotného tvrdenia týkajúceho sa Regulat®
Scientific opinion on the substantiation of a health claim related to Regulat® and “enhancement/modulation/improvement/regulation of the activity of the immune system” pursuant to Article 13(5) of Regulation (EC) No 1924/2006. Publikované: EFSA Journal, 2009
Oficiálne vedecké stanovisko EFSA (Európska agentúra pre bezpečnosť potravín) k zdravotnému tvrdeniu výrobku Regulat®, ktoré sa týka jeho vplyvu na posilnenie, moduláciu, zlepšenie a reguláciu aktivity imunitného systému.
04. Štúdia diabetu: Účinok špeciálnej Regulat® výživy (diabetické a hepatorenálne účinky)
Diabetes Application Study: The Effect of Regulat® Special Diat, October 15, 2009, Erbacher U., Schöneck, Germany
Pilotná štúdia hodnotí, či pravidelná konzumácia Regulat® ovplyvňuje hladinu cukru v krvi, pečeňové a obličkové ukazovatele u pacientov s diabetes mellitus. Hodnotí aj celkové zlepšenie pohody a vitalitu.
05. Článok: Lymská borelióza: Pohľad nad rámec antibiotík
Lyme Disease: A Look Beyond Antibiotics, Dietrich K. Klinghardt. M.D., Ph.D.
Článok Dr. Klinghardta skúma prístupy k liečbe a manažmentu lymskej boreliózy presahujúce hranice antibiotickej terapie, pričom zdôrazňuje význam biologických, imunitných a nutričných intervencií. V texte spomína aj použitie prípravku Rechtsregulat® (fermentovaný extrakt), ktorý podľa Klinghardta môže podporovať detoxikáciu, zlepšiť bunkovú komunikáciu a posilniť imunitnú odpoveď pri chronických infekciách vrátane lymskej boreliózy.
06. Článok: Regulat® a ATP: TriTime Magazine (Nemecký časopis o triatlone)
ATP article: TriTime Magazine (German Triathlon Magazine)
Populárno-vedecký článok popisuje, ako suplementácia Regulatom® môže podporiť tvorbu ATP – základnej bunkovej energie – čo môžu využiť najmä športovci pri záťaži.
07. Článok: Regulat® a ATP: TriTime Magazine (Nemecký časopis o triatlone)
Theory of Pleomorphism, Dr. Claudia Campagnoli
Môže ten istý mikrób mať niekoľko rôznych podôb podľa prostredia, v ktorom žije? Antoine Bechamp a neskôr Gunther Enderlein tvrdili, že stav tela môže ovplyvniť tvar a funkcie mikroorganizmov.
08. Článok: Mitochondriálna medicína: koncentrát Regulat® Bio ako zosilovač energie
Mitochondrial Medicine: Regulat bio concentrate as an energy booster, OM – Journal of Orthomolecular Medicine 2012; 3:29-30
Krátky vedecko-populárny článok zameraný na úlohu mitochondriálnej energie a možnosti zvýšiť produkciu ATP v ľudskom tele pomocou fermentovaného extraktu Regulat® Bio. Skúma sa potenciál pre vitalitu, regeneráciu a energetický metabolizmus.
09. Vedecké zhrnutie: Regulat – viac energie pre bunky: Účinky produktov Regulat® na organizmus
Regulat – more energy for cells: The effects of Regulat products on the bodyShort Description, Dr. med. Waltraud Lessing
Vysvetlenie, ako Regulat® zvyšuje bunkovú energiu, podporuje činnosť mitochondrií a posilňuje prirodzené regulačné a obranné mechanizmy organizmu. Opiera sa o výsledky vedeckých a klinických štúdií, ktoré ukazujú širšie benefity pre vitalitu, imunitu a ochranu buniek.
Ďalšie vykonané výskumy nedostupné online:
- Posúdenie Regulat® z hľadiska fyziologických účinkov vrátane parametrov imunitnej funkcie a krycích ukazovateľov redoxného stavu a zápalu: randomizovaná placebom kontrolovaná dvojito zaslepená štúdia u zdravých dobrovoľníkov (Evaluation of Regulat® on physiological effects including immune function parameters and covering marker of redox state and inflammation: a randomised placebo-controlled double-blind study in healthy volunteers, Schulz C., Bernhardt J., Gschwender D., 2008 (unpublished, confidential, proprietary data)
- Pozorovacia štúdia na vyhodnotenie účinnosti REGULAT® na syndróm dráždivého čreva (Observational Study to evaluate the effectiveness of REGULAT® on Irritable Bowel Syndrome, Dr. Ulrich Bergmann)
- Regulat®: Kaskádová fermentácia ovocia a zeleniny poskytuje funkčné jedlo s inovatívnymi vlastnosťami (Regulates: Cascade fermentation of fruit and vegetables produces functional food with innovative, cooperative properties, OM und Ernahrung. European Journal of orthomolecular and related medicine 2006/114, EF. Elstner)











