Nákuný košík

Čo je kaskádová fermentácia?

Fermentácia je premena organických látok pôsobením baktérií, plesní alebo bunkových kultúr.

Najznámejšou fermentovanou potravinou u nás je kyslá kapusta. Fermentácia prebieha za pomoci mikroorganizmov ako sú kvasnice alebo baktérie. Zmes sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe.
Počas procesu fermentácie sa menia a zušľachťujú vlastnosti pôvodných potravín a zvyšuje sa ich účinnosť.

Kaskádová fermentácia je trojstupňový fermentačný proces inšpirovaný trávením ľudského tela.

Ovocie, orechy a zelenina v BIO kvalite sa štiepia až na molekulárnu úroveň.
Tento jedinečný výrobný postup bol vyvinutý nemeckou spoločnosťou Dr. Niedermaier Pharma GmbH ako výsledok niekoľkoročného výskumu. Patentovaný bol v roku 2004 (patent EÚ č. 1153549).

Trojstupňová fermentácia prebieha za prítomnosti mikroorganizmov a baktérií mliečneho kvasenia.

Pri kaskádovej fermentácii sa štiepením uvoľňuje široké spektrum prospešných bioaktívnych látok. Dôležité enzýmy z ovocia a zeleniny sa kaskádovou fermentáciou rozštiepia na malú molekulárnu veľkosť, čím sa ľahko vstrebávajú sliznicou v ústach alebo v čreve, prípadne priamo cez pokožku,
do krvného obehu.

Patentovaný spôsob fermentácie

Kaskádovému fermentačnému procesu vyvinutému spoločnosťou Dr. Niedermaier Pharma GmbH, ako aj výskumom ohľadom jej priaznivých účinkov sa venujeme na samostatnej webovej stránke regulat.sk.

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie