Nákupný košík

Čo je kaskádová fermentácia?

Fermentácia je premena organických látok pôsobením baktérií, plesní alebo bunkových kultúr.

Najznámejšou fermentovanou potravinou u nás je kyslá kapusta. Fermentácia prebieha za pomoci mikroorganizmov ako sú kvasnice alebo baktérie. Zmes sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe.
Počas procesu fermentácie sa menia a zušľachťujú vlastnosti pôvodných potravín a zvyšuje sa ich účinnosť.

Kaskádová fermentácia je trojstupňový fermentačný proces inšpirovaný trávením ľudského tela.

Ovocie, orechy a zelenina v BIO kvalite sa štiepia až na molekulárnu úroveň.
Tento jedinečný výrobný postup bol vyvinutý nemeckou spoločnosťou Dr. Niedermaier Pharma GmbH ako výsledok niekoľkoročného výskumu. Patentovaný bol v roku 2004 (patent EÚ č. 1153549).

Trojstupňová fermentácia prebieha za prítomnosti mikroorganizmov a baktérií mliečneho kvasenia.

Pri kaskádovej fermentácii sa štiepením uvoľňuje široké spektrum prospešných bioaktívnych látok. Dôležité enzýmy z ovocia a zeleniny sa kaskádovou fermentáciou rozštiepia na malú molekulárnu veľkosť, čím sa ľahko vstrebávajú sliznicou v ústach alebo v čreve, prípadne priamo cez pokožku,
do krvného obehu.

Patentovaný spôsob fermentácie