Fermentácia je premena organických látok pôsobením baktérií, plesní alebo bunkových kultúr. Kaskádová fermentácia je fermentačný proces prebiehajúci v troch krokoch. Je to patentovaný výrobný proces spoločnosti Dr. Niedermaier Pharma GmbH, ktorá sa inšpirovala ľudskou tráviacou sústavou.
Pri kaskádovej fermentácii sa využíva na slnku vyzreté, čerstvé BIO ovocie, zelenina i orechy, ktoré v priebehu 8 až 12 týždňov prejdú jednotlivými krokmi fermentácie. Vďaka nej sa väčšie zložky štiepia na menšie molekuly a vzniká množstvo cenných látok.
Cieľom spoločnosti je poskytnúť najvyššiu kvalitu svojich produktov. Pri výbere ovocia, orechov a zeleniny dbá na ich čerstvosť, zrelosť, lokálny pôvod a dôveryhodnosť pestovateľa. Celý výrobný proces je certifikovaný systémom GMP.
Benefity pre zdravie
Prospešné látky
Vďaka štiepeniu sa uvoľňuje a koncentruje široké spektrum prospešných bioaktívnych látok (vitamíny, minerály, stopové prvky, enzýmy, aminokyseliny, probiotiká, flavonoidy…).
Ľahšia stráviteľnosť
Viacstupňová fermentácia zaisťuje jemné uvoľnenie všetkých zložiek. V tejto forme sú pre ľudské telo obzvlášť biologicky dostupné – ľahko sa absorbujú cez sliznicu úst, žalúdok a črevá.
Silná imunita
Fermentované produkty sú bohaté na probiotiká a ďalšie látky, ktoré pozitívne vplývajú na črevnú mikroflóru. Zdravé trávenie je základom dobre fungujúcej imunity.

Patentovaný výrobný proces (Patent EÚ č. 1153549 z roku 2004)
Ako funguje kaskádová fermentácia?

1. krok
Ovocie, zelenina a orechy sa umyjú, nasekajú a vložia do fermentačnej nádrže s vodou. Prvé kvasenie prebieha za pomoci pravotočivej kyseliny mliečnej. Začína sa asi po dvoch dňoch.

2. krok
Časť fermentačného materiálu sa odoberie a uvedie do kvasenia pomocou ďalších mliečnych baktérií. Výsledkom je rozštiepenie enzýmov na nízkomolekulárne jednotky.

3. krok
Všetky fermentačné frakcie sa spoja a nechajú opäť sfermentovať. Po 8 až 12 týždňoch je proces ukončený. Vďaka tomuto unikátnemu výrobnému postupu nie sú potrebné žiadne konzervanty.
Patentovaný trojstupňový systém fermentácie
