Spoločnosť Dr. Niedermaier Pharma GmbH sa už desaťročia venuje výskumu trojstupňového fermentačného procesu – tzv. kaskádovej fermentácii. Tento proces fermentácie (kvasenia) napodobňuje prirodzené trávenie potravy v našej tráviacej sústave (ústa, žalúdok, črevá).
Ovocie, orechy a zelenina, ktoré vstupujú do fermentačného procesu, sa rozložia na lepšie stráviteľné zložky. Sekundárne rastlinné látky sa v priebehu fermentácie koncentrujú a menia, v tejto podobe sú pre naše telo ľahšie vstrebateľné.

Čo je potrebné pre zdravý imunitný systém?
„Výživa“ imunitného systému nespočíva len v dodávaní vitamínov a minerálov. Optimálne fungujúci imunitný systém je založený na štyroch pilieroch:
1. Fytochemikálie a ich metabolity
Baktérie mliečneho kvasenia použité v procese kaskádovej fermentácie 2.0 menia štruktúru rastlinných zložiek. Štiepia sekundárne rastlinné látky na biologicky dostupnú molekulárnu úroveň a koncentrujú ich.


2. Postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia)
Prírodné baktérie mliečneho kvasenia sú v Regulatpro® Immune prítomné vo forme ich bunkových zložiek (lyzátov) vo vysokej koncentrácii. Vyvážené zloženie kultúr kyseliny mliečnej podporuje zdravé črevné prostredie a posilňuje imunitné funkcie.
3. Pôvodné (materské) enzýmy
Kaskádová fermentácia 2.0 rozkladá enzýmy a bielkoviny obsiahnuté v rastlinných zložkách až na molekulárnu úroveň. Regulatpro® Immune obsahuje aminokyseliny a peptidy, ktoré imunitné bunky používajú ako stavebné prvky (materské enzýmy) pri syntéze enzýmov. Enzýmy riadia tisícky rôznych biochemických procesov v našom organizme, vrátane fungovania celého metabolizmu.


4. Mikroživiny
Regulatpro® Immune obsahuje špeciálnu kombináciu imunologicky účinných vitamínov a stopových prvkov: vitamín A, vitamín C, vitamín D3, vitamín B6, vitamín B12, zinok a selén, ktoré prispievajú k zdravej imunitnej funkcii. Tieto mikroživiny sú tiež základnými zložkami dôležitých enzýmov.
Ak chýba jeden pilier, imunitný systém sa stane nestabilný, čo môže viesť k jeho dysfunkcii.
Čo pribudlo do novej receptúry?
Výsledkom viacstupňového fermentačného procesu je elixír REGULATESSENZ®, ktorý je základom všetkých Regulat® produktov. Nová receptúra esencie REGULATESSENZ® 2.0 bola vyvinutá so zameraním na zdravú a silnú imunitu. Bola rozšírená o 5 nových surovín (mrkva, jablko, granátové jablko, maliny a zázvor). Vďaka nim bola dosiahnutá vyššia koncentrácia cenných sekundárnych rastlinných látok a ich metabolitov.

Mrkva

Jablká

Granátové jablká

Maliny
