Čo je kaskádová fermentácia 2.0?

Spoločnosť Dr. Niedermaier Pharma GmbH sa už desaťročia venuje výskumu trojstupňového fermentačného procesu – tzv. kaskádovej fermentácii. Tento proces fermentácie (kvasenia) napodobňuje prirodzené trávenie potravy v našej tráviacej sústave (ústa, žalúdok, črevá).

Ovocie, orechy a zelenina, ktoré vstupujú do fermentačného procesu, sa rozložia na lepšie stráviteľné zložky. Sekundárne rastlinné látky sa v priebehu fermentácie koncentrujú a menia, v tejto podobe sú pre naše telo ľahšie vstrebateľné.

Nový vylepšený proces fermentácie

Pôvodný fermentačný proces patentovaný v roku 2004 prešiel optimalizáciou a vylepšením, výsledkom čoho je kaskádová fermentácia 2.0. Uvedená a patentovaná bola v roku 2021 (chránená Európskym patentovým úradom pod číslom EP2560506B1).

Kaskádová fermentácia 2.0 je ďalším míľnikom v oblasti viacstupňovej fermentácie. Vstupné suroviny sú vybrané tak, aby priniesli čo najlepšie výsledky pri podpore imunitného systému.

Patent - Kaskádová fermentácia 2.0

Čo je potrebné pre zdravý imunitný systém?

„Výživa“ imunitného systému nespočíva len v dodávaní vitamínov a minerálov. Optimálne fungujúci imunitný systém je založený na štyroch pilieroch:

  • sekundárne rastlinné látky a ich metabolity na ochranu buniek a tkanív
  • postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia) pre zdravie tráviaceho traktu
  • pôvodné (materské) enzýmy pre zdravý metabolizmus
  • vitamíny a minerály pre optimálny príjem živín

1. Fytochemikálie a ich metabolity

Baktérie mliečneho kvasenia použité v procese kaskádovej fermentácie 2.0 menia štruktúru rastlinných zložiek. Štiepia sekundárne rastlinné látky na biologicky dostupnú molekulárnu úroveň a koncentrujú ich.

Fytochemikálie
Postbiotiká

2. Postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia)

Prírodné baktérie mliečneho kvasenia sú v Regulatpro® Immune prítomné vo forme ich bunkových zložiek (lyzátov) vo vysokej koncentrácii. Vyvážené zloženie kultúr kyseliny mliečnej podporuje zdravé črevné prostredie a posilňuje imunitné funkcie.

3. Pôvodné (materské) enzýmy

Kaskádová fermentácia 2.0 rozkladá enzýmy a bielkoviny obsiahnuté v rastlinných zložkách až na molekulárnu úroveň. Regulatpro® Immune obsahuje aminokyseliny a peptidy, ktoré imunitné bunky používajú ako stavebné prvky (materské enzýmy) pri syntéze enzýmov. Enzýmy riadia tisícky rôznych biochemických procesov v našom organizme, vrátane fungovania celého metabolizmu.

Pôvodné (materské) enzýmy
Mikroživiny

4. Mikroživiny

Regulatpro® Immune obsahuje špeciálnu kombináciu imunologicky účinných vitamínov a stopových prvkov: vitamín A, vitamín C, vitamín D3, vitamín B6, vitamín B12, zinok a selén, ktoré prispievajú k zdravej imunitnej funkcii. Tieto mikroživiny sú tiež základnými zložkami dôležitých enzýmov.

Ak chýba jeden pilier, imunitný systém sa stane nestabilný, čo môže viesť k jeho dysfunkcii.

Čo pribudlo do novej receptúry?

Výsledkom viacstupňového fermentačného procesu je elixír REGULATESSENZ®, ktorý je základom všetkých Regulat® produktov. Nová receptúra esencie REGULATESSENZ® 2.0 bola vyvinutá so zameraním na zdravú a silnú imunitu. Bola rozšírená o 5 nových surovín (mrkva, jablko, granátové jablko, maliny a zázvor). Vďaka nim bola dosiahnutá vyššia koncentrácia cenných sekundárnych rastlinných látok a ich metabolitov.

Mrkva

Mrkva

Jablká

Jablká

Granátové jablká

Granátové jablká

Maliny

Maliny

Zázvor

Viac o vylepšenej fermentácii 2.0

Produkty z rodiny Regulatpro® s novou receptúrou

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie