Nákupný košík

Články

Ovocie a zelenina

Prečo sú enzýmy pre nás dôležité?

Enzýmy sú pre naše telo životne dôležité. Riadia viac ako 5 000 typov biochemických procesov v našom organizme. Pomáhajú pri dýchaní, pomáhajú tráviť jedlo, zohrávajú kľúčovú úlohu v zásobovaní a regenerácii buniek, zbavujú telo toxínov a škodlivých látok a zabezpečujú, aby minerály, vitamíny a hormóny mohli vykonávať svoju prácu.

Fermentovaná zelenina

Fermentácia a fermentované produkty

Fermentácia pomáha zvyšovať koncentráciu živín tým, že rozkladá molekulovú štruktúru jednotlivých zložiek. Naše telo tak dokáže vitamíny, minerály a enzýmy z fermentovaných potravín ľahšie vstrebať.Konzumáciou fermentovaných produktov môžeme zvýšiť počet prospešných baktérií alebo probiotík, ktoré majú pozitívne účinky na ľudské zdravie – znižujú rôzne zápaly v čreve, zlepšujú imunitný systém a pozitívne menia črevnú mikroflóru.

Imunita

Správny štart imunitného systému

Náš imunitný systém zaisťuje obranu organizmu pred rôznymi choroboplodnými zárodkami ako sú baktérie, vírusy alebo plesne, ale aj pred škodlivinami, ktoré vznikajú vo vnútri nášho organizmu. Človek s oslabenou imunitou je náchylnejší na rôzne ochorenia. Pre dosiahnutie vyváženého Na posilnenie imunitného systému sú dôležité vitamíny, minerály a enzýmy.

Zásaditá strava a chudnutie

Ako schudnúť pomocou zásaditej stravy

Nadváha a priberanie sú často spôsobené prekyslením. Dôvod prečo priberáme a prečo majú rôzne diéty za následok jojo efekt je, že sa dostávame do stavu prekyslenia. Mnohé diéty priamo vedú k prekysleniu a hneď ako má naše telo možnosť, zhodené kilá naberie späť. Pozrime sa na to, ako schudnúť pomocou zásaditej stravy.

Zeleninové šťavy

Ako sa odkysliť?

Ľudské telo sa zbavuje prebytočných kyselín prostredníctvom ľadvín, vylučovacej sústavy, vydychovaním cez pľúca a potením cez pokožku. Tieto prirodzené detoxikačné procesy môžeme podporiť rôznymi spôsobmi.

Prekyslenie organizmu

Kyselinotvorné potraviny

Kyselinotvorné potraviny sú také, ktoré v tele pôsobia prekyslujúco. Každý človek je iný, no obyčajne sa odporúča jesť 20 – 25 % kyselinotvorných potravín a zvyšok zásaditých potravín. Najviac kyselinotvorné potraviny sú cukor, mäso, pasterizované mliečne výrobky a syry, výrobky z bielej múky, alkohol a káva.

Zásadité potraviny

Zásadité potraviny

Možno ste si už všimli, že existuje veľa rôznych tabuliek kyslých a zásaditých potravín, ktoré si často aj odporujú. Rozdiely sú spôsobené hlavne tým, že niektoré tabuľky sú zostavené na základe zásaditosti potravín predtým, ako ich zjeme a iné podľa toho, ako pôsobia na telo po konzumácii. Pri odkyslovaní je rozhodujúce poznať, aký efekt má potravina na naše telo po jej zjedení.

Hamburger s hranolkami

Je vaše telo prekyslené?

Potraviny a nápoje, ktoré máme v súčasnosti bežne na stole sú prevažne kyselinotvorné. V kombinácii s nedostatkom pohybu a stresujúcim životným štýlom to vytvára chemickú nerovnováhu v našom tele. Hladina pH v bunkách a telesných tekutinách ovplyvňuje všetky procesy v organizme.