Nákuný košík

Články

Červená repa

Cvikla a jej účinky

Cvikla je super-výživná a očistná zeleninka. Má silné antioxidačné a protizápalové účinky a jej listy sú výborným zdrojom vápnika, železa, vitamínu C a A, kyseliny listovej, mangánu, draslíku a betaínu.

Citróny

Účinky citrónu

Hlavnou účinnou látkou citrónov je vitamín C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu a chráni nás pred infekciami. Podľa mnohých výskumov konzumácia ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínu C znižuje riziko srdcových ochorení a infarktu. Aké ďalšie zaujímavé fakty o citróne vieme?

Zelené smoothie

Sila zelených nápojov

Zelené smoothie nápoje skrývajú v sebe množstvo živín, vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok. Pripravíme si ich zmixovaním ovocia, listovej zeleniny a byliniek.

Čokoládová torta

Ako zatočiť s chuťou na cukor?

Rafinovaný cukor je nielen najsladší jed, ale aj návyková droga. Keď ho jeme vo väčších množstvách, začneme na ňom byť závislí a túžiť po ňom podobne ako je to v prípade nikotínu a alkoholu. Ponúkame niekoľko tipov, ako znížiť chuť na cukor.

Zásaditá strava a chudnutie

Ako schudnúť pomocou zásaditej stravy

Nadváha a priberanie sú často spôsobené prekyslením organizmu. Dôvod, prečo priberáme a prečo majú rôzne diéty za následok „jojo efekt“ je, že sa dostávame do stavu prekyslenia. Mnohé diéty priamo vedú k prekysleniu a hneď, ako má naše telo možnosť, zhodené kilá naberie naspäť. Pozrime sa na to, ako schudnúť pomocou zásaditej stravy.

Zeleninové šťavy

Ako sa odkysliť?

Ľudské telo sa zbavuje prebytočných kyselín prostredníctvom obličiek, vylučovacej sústavy, vydychovaním cez pľúca a potením cez pokožku. Tieto prirodzené detoxikačné procesy môžeme podporiť rôznymi spôsobmi.

Prekyslenie organizmu

Kyselinotvorné potraviny

Kyselinotvorné potraviny sú také, ktoré v tele pôsobia prekysľujúco. Každý človek je iný, no všeobecne sa odporúča jesť 20 – 25 % kyselinotvorných potravín, zvyšok by mala pokryť zásaditá strava. Najviac kyselinotvorné potraviny sú cukor, mäso, pasterizované mliečne výrobky a syry, výrobky z bielej múky, alkohol a káva.

Zásadité potraviny

Zásadité potraviny

Možno ste si už všimli, že existuje veľa rôznych tabuliek kyslých a zásaditých potravín, ktoré si dokonca v mnohých prípadoch aj odporujú. Rozdiely sú spôsobené hlavne tým, že niektoré tabuľky zobrazujú kyslosť či zásaditosť potravín pred zjedením, iné po konzumácii.

Hamburger s hranolkami

Je vaše telo prekyslené?

Potraviny a nápoje, ktoré máme v súčasnosti bežne na stole, sú prevažne kyselinotvorné. V kombinácii s nedostatkom pohybu a stresujúcim životným štýlom to vytvára chemickú nerovnováhu v našom tele. Hladina pH v bunkách a telesných tekutinách ovplyvňuje všetky procesy v organizme.

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie