Nákupný košík

Zásadité potraviny

Možno ste si už všimli, že existuje veľa rôznych tabuliek kyslých a zásaditých potravín, ktoré si často aj odporujú. Rozdiely sú spôsobené hlavne tým, že niektoré tabuľky sú zostavené na základe kyslosti (zásaditosti) potravín predtým, ako ich zjeme a iné podľa toho, ako pôsobia na telo po konzumácii.

Pri odkysľovaní je rozhodujúce poznať, aký efekt má potravina na naše telo po jej zjedení.

Zásadité potraviny
Zdroj: www.pexels.com

Zásadité potraviny (teda také, ktoré v tele pôsobia alkalizujúco):

Silne zásadotvorné

Stredne zásadotvorné

  • avokádo

  • červená repa

  • paprika

  • kapusta

  • zeler

  • čakanka

  • cesnak

  • zázvor

  • zelená fazuľka

  • šalát

  • cibuľa

  • redkvička

  • rucola

  • paradajka

  • citrón

  • limetka

  • fazuľa

  • chia semienka

  • quinoa

Mierne zásadotvorné

  • artičok

  • špargľa

  • ružičkový kel

  • karfiol

  • mrkva

  • pažítka

  • cuketa

  • pór

  • hrášok

  • rebarbora

  • grepfruit

  • kokos

  • pohánka

  • špalda

  • šošovica

  • kozie a mandľové mlieko

  • väčšina byliniek a korenín

  • avokádový, olivový, ľanový a kokosový olej

Doprajte si zásadité potraviny

Potraviny, ktoré obsahujú veľa vápnika, horčíka, draslíka, sodíka a železa tvoria minerálne soli, ktoré neutralizujú kyseliny. Klíčky, zelenina a zelené trávy sú najviac zásadotvorné.

Pozrite si aj tabuľku kyselinotvorných potravín.

Prečítajte si tipy ako sa odkysliť a ako schudnúť pomocou zásaditej stravy.

Havajská spirulina na odkyslenie

Havajská spirulina – skvelý prostriedok na odkyslenie organizmu


Vyskúšajte zdroj vitamínov, minerálov a enzýmov – našu 100 % čistú havajskú spirulinu. Podporuje vyvážený imunitný systém, pomáha pri procese odkysľovania organizmu a zvyšuje celkovú silu a vitalitu.

Viac informácií
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.