Články

Ovocie a zelenina

Prečo sú enzýmy pre nás dôležité?

Enzýmy sú pre naše telo životne dôležité. Riadia viac ako 5 000 typov biochemických procesov v našom organizme. Pomáhajú pri dýchaní, pomáhajú tráviť jedlo, zohrávajú kľúčovú úlohu v zásobovaní a regenerácii buniek, zbavujú telo toxínov a škodlivých látok a zabezpečujú, aby minerály, vitamíny a hormóny mohli vykonávať svoju prácu.

Fermentovaná zelenina

Fermentácia a fermentované produkty

Fermentácia pomáha zvyšovať koncentráciu živín tým, že rozkladá molekulovú štruktúru jednotlivých zložiek. Naše telo tak dokáže vitamíny, minerály a enzýmy z fermentovaných potravín ľahšie vstrebať.Konzumáciou fermentovaných produktov môžeme zvýšiť počet prospešných baktérií alebo probiotík, ktoré majú pozitívne účinky na ľudské zdravie – znižujú rôzne zápaly v čreve, zlepšujú imunitný systém a pozitívne menia črevnú mikroflóru.

Imunita

Správny štart imunitného systému

Náš imunitný systém zaisťuje obranu organizmu pred rôznymi choroboplodnými zárodkami ako sú baktérie, vírusy alebo plesne, ale aj pred škodlivinami, ktoré vznikajú vo vnútri nášho organizmu. Človek s oslabenou imunitou je náchylnejší na rôzne ochorenia. Pre dosiahnutie vyváženého Na posilnenie imunitného systému sú dôležité vitamíny, minerály a enzýmy.

Hríby konzervujú vitamín D

Hríby konzervujú vitamín D

Obzvlášť v zime môžeme trpieť nedostatkom vitamínu D, keďže čas kedy môžme svoju pokožku vystavovať slnku je obmedzený. Vitamín D uchovaný v hríboch ponúka alternatívu pre vegánov a vegetariánov a dá sa vyrobiť doma.

farebný šalát

Sú tmavé potraviny liečivé?

Existuje množstvo potravín, pre ktoré je tento vzťah naozaj pravdivý. A taktiež platí, že každá farba môže byť liečivá.

Ovsené vločky

Namáčané müsli – zdravé raňajky

Už vás nebaví jesť kupované müsli? Nestačí vám iba pekný obal, ale chcete aj zdravý a chutný obsah? Tak práve pre vás je tu naša skvelá alternatíva! Pripravte si vaše vlastné domáce müsli.

Červená repa

Cvikla a jej účinky

Cvikla je super-výživná a očistná zeleninka. Má silné antioxidačné a protizápalové účinky a jej listy sú výborným zdrojom vápnika, železa, vitamínu C a A, kyseliny listovej, mangánu, draslíku a betaínu.

Prevencia proti chrípke

Prirodzene sa môžeme ochrániť pred chrípkou tak, že podporíme vlastné obranné prostriedky tela – imunitu a osadenstvo črevnej mikroflóry. Ako teda podporíme imunitný systém a posilníme zdravý vnútorný ekosystém?

Himalájska soľ - ružová

Zdravá soľ

Soľ je hlavnou zložkou krvnej plazmy, lymfy, medzibunkovej tekutiny a tiež plodovej vody. Udržuje krvný tlak a acidobázickú rovnováhu. Mnoho procesov v tele na nej závisí, a preto záleží, aký typ soli jeme.

Citróny

Účinky citrónu

Hlavnou účinnou látkou citrónov je vitamín C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu a chráni nás pred infekciami. Podľa mnohých výskumov konzumácia ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínu C znižuje riziko srdcových ochorení a infarktu. Aké ďalšie zaujímavé fakty o citróne vieme?

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie